Endeks Kazancını Üçüncü Güne Taşıdı

endeks-kazancini-ucuncu-gune-tasidi-26091911

Endeks Kazancını Üçüncü Güne Taşıdı

BIST100… Endeks Kazancını Üçüncü Güne Taşıdı… Önceki gün BM Genel Kurulunda ABD Başkanı Trump'ın yaptığı konuşma ve Trump'ın azil sürecine ilişkin haber akışı global risk iştahını zayıflatırken, BIST100 endeksi sabah seansında risk iştahındaki azalmaya bağlı olarak gerileme kaydetti. TCMB Başkanı Murat Uysal Ankara Sanayi Odası Eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada para politikasına yönelik mesajlar verdi. Uysal, para politikasında temkinli duruşun süreceğini belirtirken Temmuz ve Eylül ayı toplantılarında yapılan faiz indirimlerinin önden yüklemeli gerçekleştirdiklerini söyledi. Yurt içinde veri akışının sakin olduğu günü BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışına göre 771,47 puan ve yüzde 0,76 artarak 102.618,41 puana yükselerek tamamladı.

USDTRY… Dolar TL 5.70 Seviyesinin Altında İşlem Görüyor… Ticaret savaşına yönelik olumsuz beklentilerle birlikte dolar endeksi tekrardan 98 seviyesine yükselirken, gelişen piyasa ülkeleri güne kayıplarla başladı. TCMB Başkanı Murat Uysal Temmuz ve Eylül ayı toplantılarında önden yüklemeli bir faiz indirimi tercihinde bulunduklarını belirttikten sonra Dolar TL kuru 5.68 seviyelerine geriledi. ABD ile Türkiye arasındaki olumlu ilişkiler piyasalarda TL varlıklarda pozitif fiyatlamaların ana unsurlarından olmaya devam ederken, Dolar TL kuru yeni işlem gününün ilk saatlerinde 5,69 seviyelerinde işlem görüyor.

EURTRY… TL Varlıklardaki Değer Kazancı Devam Etti… Dün Türk Lirası cinsinden varlıklar olumlu haber akışının etkisiyle değer kazancını sürdürürken, yeni işlem gününde 6,24 seviyelerinde işlem görüyor.

EURUSD… Paritede Yön Arayışı Devam Ediyor… Euro bölgesinden gelen olumsuz PMI verileri ve ECB'nin parasal genişleme adımlarının parite üzerindeki etkileri devam ediyor. Resesyon ihtimalinin belirginleşmesi Euro varlıklar üzerinde baskı yaratırken, ABD'de Trump'ın azil girişiminin sonuçları Amerikan doları cinsinden varlıklarda bir miktar dalgalanma yarattı. Politik riskler ve ticaret görüşmelerine yönelik belirsizliğin gölgesinde dolardaki güçlü seyir paritede de aşağı yönlü baskıya neden oluyor. Parite sabah saatlerinde 1.0950 seviyelerinde işlem görüyor.

XAUUSD… Siyasi ve Jeopolitik Risklerin Azalması Ons Altında Güvenli Liman Talebini Düşürdü… ABD yönetimi dün İran'dan petrol almaya devam eden şirketlere yaptırım kararı aldıklarını duyurdu. Gün içerisinde haber akışına bağlı olarak yatay bir seyir izledikten sonra, jeopolitik riskler ve küresel büyümeye yönelik endişelerin azalması altına olan güvenli liman talebini düşürdü. Spot piyasada işlem gören altın ise yüzde 2.04 düşüşle onsu 1,500.65 dolara geriledi Ons altın yeni işlem gününde 1509 $ seviyelerinde işlem görüyor.

GLDGR… Gram Altın Fiyatları Geri Çekildi… Geçtiğimiz gün 280 TL direnç noktasını test eden gram altın, ons altın ve Dolar TL kurundaki geri çekilmeye bağlı olarak kazançlarının bir kısmı sildi. Gram altın yeni işlem gününü ilk saatlerinde 275 TL seviyelerinde işlem görüyor.

BRENT… Petrol Akışına Yönelik Olumlu Haber Akışı ile Birlikte Petrol Fiyatları Gerilemeye Devam Etti… Suudi Arabistan petrol üretiminin beklentilerden daha hızlı toparlanması ile birlikte Brent petrol fiyatlarındaki geri çekilme devam etti. ABD-Çin ticaret görüşmelerine yönelik beklentilerin düşmesi de petrol fiyatlarındaki gerilemeyi destekleyen bir başka neden olarak karşımıza çıkıyor. Brent petrol yeni işlem gününün ilk saatlerinde 62,20 $ seviyelerinde işlem görüyor.

S&P500… Endeks Banka ve Teknoloji Hisselerinin Öncülüğünde Yükseldi… ABD ile Japonya otomotiv sektörünü kapsamayan sınırlı bir ticaret anlaşmasına imza attılar. ABD'de endeksler Trump'ın azil tartışmasıyla yükselen tansiyonun azalması sonucunda yükseldi. S&P 500 endeksi teknoloji ve bankacılık endeksinin pozitif katkısıyla 3 günlük düşüşünü sonlandırırken günü %0,62 yükselişle 2,984 puandan tamamladı.

HİSSE TEKNİK MERCEK

Yükselişe Başlayanlar .. ISCTR, TCELL, KFEIN, MIPAZ, VKGYO

Düşüşe Başlayanlar.. AFYON, GOBUR, ISGSY

Alan Yatırım A.Ş.