Boeing, GAMECO ile Çin’de ürettiği kargo uçaklarının teslimatına başladı

Kargo uçağına dönüştürülmüş ilk 767-300 Boeing, Çin'deki üretim hattında tamamlanarak teslimatına başlandı.

Boeing, GAMECO ile Çin’de ürettiği kargo uçaklarının teslimatına başladı

Kargo uçağına dönüştürülmüş ilk 767-300 Boeing, Çin'deki üretim hattında tamamlanarak teslimatına başlandı. 767-300BCF projesi,  Boeing ile  Guangzhou Aircraft Maintenance Engineering Co., Ltd. (GAMECO) tarafından Guangzhou’da ortak olarak gerçekleştirildi. Her iki taraf da bu türden dönüştürülmüş daha çok sayıda kargo uçağı üretip teslimatını yapacak 

Söz konusu 767-300BCF orta ve geniş gövdeli bir kargo uçağı olup esas itibarıyla bölgesel ve uzun mesafedeki pazarlara kargo sevkiyatı yapma amacıyla dönüştürülmüş hava araçlarıdır.

GAMECO, emekliye çıkarılmış yolcu uçaklarını kargo uçağına dönüştürmek için şu anda beş üretim hattında çalışma yürütüyor. Bunlardan ikisi 767-300BCF için işlemekte olup diğer üçü de 737-800BCF standart gövdeli kargo uçaklarına tahsis edilmiş durumda.

Sürekli olarak büyüyen e-ticaret sektörünün de desteklemesiyle patlama yapan Çin havayolu kargo piyasasının, Boeing 2022 Commercial Market Outlook for China’ya göre, 2041 yılına değin kargo uçağı filosunun mevcudunu 800’den fazla uçağa çıkarması bekleniyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı