Türkiye, mayıs ayında Opel’in en büyük ikinci pazarı oldu

Türkiye otomotiv pazarının güçlü oyuncularından Opel, satış performansını aydan aya geliştirmeye devam ediyor.

Türkiye, mayıs ayında Opel’in en büyük ikinci pazarı oldu

Türkiye otomotiv pazarının güçlü oyuncularından Opel, satış performansını aydan aya geliştirmeye devam ediyor. Mayıs ayında ulaştığı 10 bin 671 adetlik satış rakamıyla tarihinin en yüksek aylık satışına ulaşan Opel, başarılı model ailesiyle Türkiye’nin tercihi oldu. Mayıs 2023’de Opel Mokka, hem B-SUV hem de elektrikli araç pazarının zirvesinde yer alırken; Corsa ve Astra kendi segmentlerinde yerli rakiplerinin ardından ikinci sırada konumlandı. 2022 yılını 36 bin 725 adetle kapattıklarını söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, “Geçen yıl toplamda yaptığımız satış adedine bu yılın ilk 5 ayında büyük oranda yaklaştık. Mayıs ayını 10 bin 671 adet satışla kapatarak 20 senedeki en yüksek satış rakamımıza ulaştık. Bu adetler bizi mayıs ayında yüzde 9,6 gibi başarılı bir pazar payına götürdü.  Yılın ilk 5 ayına baktığımızda ise toplamda 5 ayda 29 bin 609 adede ve yüzde 6,7’lik bir payına ulaştırmış oldu. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerlerken Opel pazarları arasındaki konumumuzu da güçlendirmeye devam ediyoruz. Mayıs ayındaki bu performansımız bizi Almanya’nın ardından en çok Opel satılan ülke konumuna yükseltti” dedi.

Otomotiv dünyasında üstün Alman kalitesi ve konforunu ulaşılabilir fiyatlarla sunan Opel, yenilikçi modelleri ve elektrikli araç pazarındaki çevreci ürün gamıyla büyümeye devam ediyor. Her kullanıcı ve yaş grubuna hitap eden geniş yelpazedeki modelleri ve ayırt edici kalite algısıyla Türkiye tüketicisinden yoğun ilgi gören Opel, bu durumu satış rakamlarına da yansıtıyor. Mayıs ayında Türkiye’deki en yüksek aylık satış rakamına ulaşan Opel, gerçekleştirdiği 10 bin 671 adetlik satışla toplam pazarın yüzde 9,6’sına hakim olmayı başardı. Daha önce 10 bin 185 adetle en yüksek satış hacmine Aralık 2013’te ulaşan Opel, yüksek performansıyla Türkiye’nin hem binek hem de toplam pazarda en fazla satış yapan ikinci markası olarak dikkatleri üzerine çekti. Mayıs ayındaki bu yüksek performans, Türkiye’yi Almanya’nın ardından en fazla Opel satılan ülke konumuna yükseltti.

B-SUV’un yeni lideri Mokka

Opel, mayıs sonu itibarıyla gerçekleştirdiği 29 bin 609 adetlik satış rakamı ve yüzde 6,7’lik pazar payıyla 6’ncı sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Marka, ticari araçta da güçlü konumunu koruyor. Opel, mayıs sonu itibarıyla binek araçta yüzde 6,9’luk payla ilk 5’te yer alırken ticari araçlarda da yüzde 5,7 pazar payıyla 6’ncı marka konumunda yer alıyor.

Opel’in başarı grafiğini günden güne yükselttiğini söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, “Bu başarıda en büyük katkı, segmentlerinin en iddialı modelleri olan Corsa ve Mokka’ya ait. Mayıs 2023’te Mokka, B-SUV segmentinde ilk sırada yerini alırken, Opel bu segmentin de lideri olarak öne çıktı. Mokka, aynı zamanda mayıs ayında Türkiye’de en fazla satılan 3’üncü binek araç olarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılı B-HB modelimiz Corsa ise mayıs ayında elde ettiği 2 bin 364 adetlik satışla segmentinde 2’nci sırada yer aldı ve yüzde 18,3’lük pazar payına ulaştı. Corsa, Türkiye’de binek araç pazarında 8’inci sırada yer alıyor” dedi.

 

2022 satışlarını ilk 5 ayda yakaladı

Geçen seneyi toplamda 36 bin 725 adetle kapattıklarını hatırlatan Emre Özocak, “Geçen sene toplamda yaptığımız satış adetine bu senenin ilk 5 ayında büyük oranda yaklaştık. Pazarda bize fırsat veren unsurlar da var. Bunu da değerlendirip araç tedariği sağlayarak sürekli olarak pazar payımızı büyütmeye devam ediyoruz. Bunun içinde, itici güç olarak Astra’nın da etkisi var. Opel Astra bize yıl başından bu yana önemli bir güç kaynağı konumunda. Mayısta 1.347 adet Astra satışıyla C-HB’de yüzde 14,3’lük paya ulaşarak 2’nci sırada yer aldık. Astra, mayıs sonu itibarıyla da yerli rakibimizin ardından 2’nci sıranın sahibi oldu” dedi. Mayıs ayını 10 bin 671 adet satışla kapattıklarını vurgulayan Emre Özocak, sözlerine şöyle devam etti: “Son 20 senedeki en yüksek satış rakamlarına ulaşıyoruz. Mayıs ayını yüzde 9,6’lık pazar payıyla kapattık. Mayıs performansını nisan ayının üstüne eklediğimizde 29 bin 609 adede ulaşmış olduk. Bu sayede pazar payı anlamında yüzde 6,7’ye gelerek, bu yıl ulaşmak istediğimiz hedefi şimdiden yakaladık. Mayıs ayındaki yüksek performansımız ile Türkiye, Almanya’nın ardından en fazla Opel satılan ülke konumuna yükselmiş oldu.”

 

Elektrikli pazarının lideri Opel

Opel olarak elektrikli araç pazarının da en dikkat çekici markası olduklarını ifade eden Emre Özocak, “Elektrikli araçlarda mayıs ayının en çok satan aracı, 318 adetle Mokka Elektrik oldu. Mokka Elektrik ile elde ettiğimiz ay liderliğine, Corsa Elektrik’i de dahil ettiğimizde yüzde 16,5 paya ulaşarak Mayıs 2023’ü önde tamamladık” dedi.

Opel hakkında

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Opel, kapsamlı elektrikliye geçiş hamlesiyle CO2 emisyonlarının azaltılmasında öncü bir rol üstleniyor. Şirket 1862 yılında Almanya’nın Rüsselsheim kentinde Adam Opel tarafından kuruldu ve 1899 yılında otomobil üretimine başladı. Opel, Ocak 2021'de Groupe PSA ve FCA Group arasındaki birleşmeyle yeni sürdürülebilir ulaşım döneminin küresel lideri olarak kurulan Stellantis NV’nin bir parçası. Şirket, İngiliz kardeş marka Vauxhall ile birlikte dünya genelinde 60’ın üzerinde ülkede temsil ediliyor. Opel, sürdürülebilir bir başarı tesis etmek üzere müşterilerin gelecekteki ulaşım taleplerinin karşılanmasını sağlamak için elektrikliye geçiş stratejisini uyguluyor. 2024 yılına kadar, her bir Opel modelinin bir elektrikli versiyonu satışa sunulacak. Bu strateji, Opel'in sürdürülebilir kârlı, küresel ve elektrikli bir gelecek oluşturmak için uyguladığı PACE planının bir parçası.

Opel, dünyanın önde gelen otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Stellantis tarafından sunulan marka portfoyünün bir parçasıdır. Stellantis (NYSE: STLA) hakkında daha fazla bilgi için www.stellantis.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  Hibya Haber Ajansı