Matriks’in 9 aylık net karı yüzde 102 artışla 42 milyon TL’yi aştı

Türk yazılım mühendisleri tarafından Türkiye’de geliştirilen; big data ve yapay zeka tabanlı ilk mobil finansal veri izleme ve işlem platformunun mimarı Matriks, bu yılın 9 aylık döneminde net karını yüzde 102 artırarak 42 milyon 26 bi

Matriks’in 9 aylık net karı yüzde 102 artışla 42 milyon TL’yi aştı

Finansal veri ve haber servisleri, emir–risk yönetim yazılımları, veri analiz ve işlem platformları başta olmak üzere, finans sektörüne yönelik yazılımların üretimi, satışı, bakım ve destek hizmetleri alanında faaliyet gösteren Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş., 2022 yılının dokuz aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Geçen yıla göre karını yüzde 102 artırmayı başaran şirket, 2022’nin dokuz aylık bilanço döneminde 42 milyon 26 bin 558 lira net kar elde etti. Matriks’in geçen yılın aynı dönemindeki net karı 20 milyon 756 bin 992 lira seviyesindeydi.

“Sürdürülebilir büyüme stratejisi sayesinde”

Üç yıllık bir perspektifle verileri değerlendirdiklerinde; ortaya konulan sürdürülebilir mali yapının kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, “Satışlarımız 9 aylık dönemde yüzde 41 artarak 172 milyon 768 bin 799 liraya ulaştı. Halka açıldığımız 2020 yılıyla kıyaslandığında, 10 milyon liranın altında olan 9 aylık net kar, bu yıl 42 milyon lirayı aşmış durumda. Hemen hemen tüm sektörleri etkileyen küresel belirsizlik iklimine rağmen; sağlıklı iş modelimiz sayesinde sürdürülebilir büyüme stratejimizin karşılığını alıyoruz” dedi.

“Emir ve risk yönetimi tarafında fark yarattık”

Mevcut piyasa koşullarının, sadece işlem platformlarının değil, aynı zamanda altyapı ürünleri konusundaki çalışmaların değerini bir kez daha gösterdiğini hatırlatan Cem Tutar, “Özellikle emir ve risk yönetimi tarafındaki ürünlerimizin, kurumsal müşterilerimizin hayatında yarattığı farkı görmek çok değerli. Bu anlamda Matriks, sermaye piyasası ekosisteminin ihtiyaç duyacağı uçtan uca teknolojik çözümlerde, her zaman sektörün tüm paydaşlarının yanında olmayı sürdürecek” ifadelerini kullandı.

“Kripto para platformuyla ilgili çalışmalar sürüyor”

Cem Tutar şöyle devam etti: Kripto para altyapı ve çözümleri konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu alandaki regülasyon sürecini yakından takip ediyoruz. Kripto para ticaretinde yatırımcı ve kuruluşların ihtiyaç duyabilecekleri alt yapı, işlem platformu ve analiz araçlarıyla ilgili çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Kripto para ve blockchain teknolojileri alanındaki gelişmelerin ülkemiz açısından önemli fırsatlar barındırdığını düşünüyoruz.”

Kaynak Matriks
Hibya Haber Ajansı