Tohum Otizm Vakfı ve Voonka Kids iş birliği devam ediyor

tohum-otizm-vakfi-ve-voonka-kids-is-birligi-devam-ediyor-28042009

Tohum Otizm Vakfı ve Voonka Kids iş birliği devam ediyor

Voonka Kids, Tohum Otizm Vakfı’na eğitim alanında destek vermeye devam ediyor. Daha önce Mardin ve Konya’da otizmli çocukların özel eğitim alacağı sınıflar oluşturan Voonka Kids, bu kez covid-19 salgını sebebiyle ara verilen eğitim sürecinde otizmli çocuklara özel online seminerlerinin destekçisi oldu.

Gelecek kuşaklar adına hissettiği sorumluluk bilinciyle özellikle eğitim alanında sosyal sorumluk projelerine destek vermeye devam eden Voonka ailesi Tohum Otizm Vakfı ile yaptığı iş birliğine bir yenisini ekledi. Tohum Otizm Vakfı ile gerçekleştirdiği “Eğitimin Peşindeyiz” projesi kapsamında Mardin Toki İlköğretim Okulu’nda ve Konya Ahmet Perihan Demirok İlköğretim Okulu’nda otizmli çocukların özel eğitim alacağı özel materyaller içeren sınıflar oluşturan Voonka Kids, bir yandan öğretmenlere bu materyalleri kullanarak, öğrencileri ile nasıl daha verimli çalışabileceklerine yönelik eğitimler verilmesini sağladı.

Voonka Kids ve Tohum Otizm Vakfı “Eğitimin Peşindeyiz” projesi kapsamında bu kez Covid-19 salgını önlemleri kapsamında eğitime ara verilmesi sebebiyle özel eğitimlerinden mahrum kalan otizmli çocukların süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla ailelere ve uzmanlara yönelik düzenlenen online eğitimlerin verilmesine destek oluyor. Yılsonuna kadar devam edecek olan ve aileler, otizm alanında çalışan uzmanlar ile birlikte bu alanda eğitim gören öğrencileri kapsayacak olan eğitimlerde, teorik bilginin yanı sıra günlük hayattan pratik uygulamalar da yer alacak. Proje kapsamında otizmli çocukların özelliklerine, evde erken müdahale çalışmalarına, davranış sorunlarıyla başa çıkmaya ve onları eğitimin sekteye uğradığı bu dönemde dahi yaşamın diğer aşamalarına hazırlamaya yönelik eğitimler sunulacak.

"Otizm Spektrum Bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla kurulan, kâr amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olan Tohum Otizm Vakfı ve Voonka Kids “Eğitimin Peşindeyiz” projesi otizmli çocukların hayatlarına dokunmaya devam edecek.


Hibya Haber Ajansı