MSP'lerin XDR ile sağlayabileceği 4 temel avantaj

Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard, MSP’lerin XDR ile sağlayabileceği 4 temel avantajı paylaştı.

MSP'lerin XDR ile sağlayabileceği 4 temel avantaj

39 saniyede bir gerçekleşen siber saldırılar, XDR’ın 7/24 tehdit algılama ve ve bunlara yanıt vermek için sunduğu otomatik siber güvenlik yaklaşımının gerekliliğini öne çıkarıyor. Yönetilen hizmet sağlayıcıların (MSP’ler) işlerini ölçeklendirmek ve büyütmek için bir fırsat olan XDR (Genişletilmiş Tespit ve Müdahale), operasyonel anlamda fayda sağlıyor. WatchGuard anketine göre XDR hizmeti sunan MSP’lerin yüzde 65’i erken tehdit tespiti ve hızlı yanıt elde etmede XDR’ın avantajına dikkat çekerken, yüzde 58’i ise güvenlik konsolidasyonunda daha fazla birleşme sağladığını ifade ediyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard, MSP'lerin müşterileriyle birlikte yararlanabilecekleri XDR'nin 4 temel avantajını paylaştı.

Bütünleşik güvenlik: Daha iyi sonuçlar elde etmek için farklı güvenlik teknolojilerini bir araya getiren XDR, MSP’lerin müşterileri için personel yükünü azaltan hızlı, otomatikleştirilmiş yanıtlar için tek bir güvenlik platformundan paylaşılan bilgileri etkinleştirmeye yardımcı olur. 

Otomatik teknoloji: XDR çözümleri, bir MSP müşterisinin mevcut araç ve sistemleriyle kolayca entegre olur. MSP'lerin tehditleri daha hızlı ve daha verimli bir şekilde algılamasına ve durdurmak için yanıt vermesine yardımcı olmak için kolayca otomasyon, önceliklendirilmiş ve bağlamsal görünümler sağlar. 

Esneklik: XDR hizmetleri, MSP müşterilerinin ihtiyaçlarına bağlı olarak kolayca ölçeklendirilebilir veya küçültülebilir. Koşullar değişirse, MSP'lerin değişen iş ihtiyaçlarını karşılamak için XDR çözümlerini ayarlaması kolaydır.  

Uygun maliyetli güvenlik: Küresel BT becerileri açığı ve personel sıkıntısı nedeniyle müşteriler, ihtiyaç duyulan siber güvenlik yönetimini dışarıdan temin etmek için MSP'lere yöneliyor. XDR, güçlü siber güvenlik çözümlerini bir araya getirerek MSP müşterilerinin bağımsız çözümlerle ilişkili birikmiş masraflarından kaçınmasını sağlıyor. Her MSP'nin iş modeline uygun rekabetçi fiyatlandırma ve esnek lisanslama biçimleri de XDR’ın avantajları arasında yer alıyor.

  Hibya Haber Ajansı