Yerli kuruyemiş zincirinin 40 şube projesinin yeni halkası İstanbul oldu

Pandeminin ardından günlük koşturmaya dönen insanların sağlıklı beslenme arzusu hızlı tüketilebilir ek gıda olan kuruyemişlere talebi artırıyor. Acumen Araştırma ve Danışmanlık, kuruyemiş pazarının 2030’a kadar 10,3 milyar dolar

Yerli kuruyemiş zincirinin 40 şube projesinin yeni halkası İstanbul oldu

Pandemi kısıtlamalarının ardından günlük hayatın koşturmacasına dönen insanların hızlı tüketilebilir sağlıklı ek gıdalar olan kuruyemişlere talebi artıyor. Zengin vitamin ve protein kaynağı olan kuruyemişlerin pazarına ışık tutan Acumen Araştırma ve Danışmanlık’ın yayımladığı rapora göre 2021’de 6,6 milyar dolar değerinde olan sektörün yıllık %5,2’lik büyüme kaydederek 2030’a kadar 10,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Yereldeki pazarın büyümesini aktif olarak destekleyen, Ankara merkezli kuruyemiş ve atıştırmalık mağaza zinciri Çitlekçi’nin ise yıl sonuna kadar 40 şube açmayı hedefledikleri projelerinin yeni halkası İstanbul oldu. Proje kapsamında daha önce Ankara, Kayseri, Kırıkkale ve Çorum’da mağaza açan şirket, bu sayede hem pazardaki payını artırmayı hem de 500 kişilik yeni istihdam alanı yaratmayı hedeflediklerini açıkladı.

Birçok vitamin ve protein kaynağı olan kuruyemişlerin sağlıklı yaşama giden yolu kısaltan besinler olduğunu söyleyen Çitlekçi Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Tunç, “Günün koşturmacası içinde sağlıklı bir beslenme düzenini istikrara kavuşturamayan kişilerin kuruyemiş gıdalarına yönelmesi, vitamin açısından zengin olan bu ürünlerin popülerliğini de gün geçtikçe artırıyor. Özellikle pandemiden bu yana yüksek bir ivme yakalayan pazarda, kuruyemişler ülkemizdeki tüketiciler tarafından da yoğun ilgi görmeye başladı. Biz de bu talebin rüzgarını arkamıza alarak herkesin damak tadına uygun taze ürünlerimizi, çoğunluğu İç Anadolu’da olan şubelerimizin yanı sıra ülkemizin dört bir yanındaki tüketicilere ulaştırmaya karar verdik. Projemiz kapsamında Ankara, Kayseri, Kırıkkale ve Çorum’un ardından yolumuza İstanbul ile devam ediyoruz. Bu sayede mağaza zincirimizi büyüterek, hem insanların sağlıklı beslenmesine hem de ülke ekonomimize daha çok katkıda bulunacağız” dedi.

Ankara, Kayseri, Kırıkkale ve Çorum’dan sonra sıra İstanbul’da

1979’dan bu yana sektörün öncülerinden biri olarak pazarda aktif rol aldıklarını ifade eden Volkan Tunç, projelerine dair şu bilgileri paylaştı: “Kuruyemişler birçok coğrafyada üretilse de ülkemizin özgün damak tadı bu besinlerde de kendini gösteriyor. Biz de 40 şehirde şube açma çalışmalarımıza daha önce e-ticaretteki satışlarımızla faaliyet gösterdiğimiz, Türkiye’nin dört mevsim turistik merkezi olan megakentle devam ediyoruz. Bu sayede eşsiz lezzetlerimizi hem turistlerle hem de vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Pandemi de dahil olmak üzere koşullar ne olursa olsun tazelikten ve lezzetinden ödün vermeyen ürünlerimizle pazardaki hacmimizi artıracağımıza inanıyoruz.”

500 kişilik istihdam alanı açacak

Mağaza zinciri projelerinde yalnızca tüketiye odaklanmadıklarının altını çizen Çitlekçi Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Tunç, “İnsanların pandemide sağlık, beslenme gibi bazı konularda farkındalığı artsa da, dönem boyunca ortaya çıkan bazı sorunlar maalesef etkisini halen sürdürüyor. Bunların başında ise iş dünyasının değişen dinamikleriyle birçok kişinin işsiz kalması geliyor. Türkiye’nin en büyük metrekareli kuruyemiş ve atıştırmalık mağaza zinciri Çitlekçi olarak biz de büyümeye dair projelerimizde sadece kendimizi değil, iş arayan yetenekli gençleri de önceliklendirdik. Projemiz çerçevesinde yeni mağazalarımızda açacağımız 500 kişilik yeni istihdam alanları açıyoruz. Böylece hem ülkemizdeki gençlerin kariyer yolculuklara destek olacağız hem de ailemizi nitelikli personellerle genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.

Satış, insan kaynakları, yazılım ve pazarlama alanlarında işe alım yapacak

Yeni istihdam alanları arasında satış, pazarlama, insan kaynakları, yazılım gibi iş kollarının bulunduğu söyleyen Volkan Tunç, “İş dünyasına dair global trendleri takip eden bir şirket olarak, özgün ve dinamik fikirlere sahip gençleri bünyemize katmayı bir yatırım olarak görüyoruz. Kendine güvenen genç arkadaşlarımızdan sitemiz aracılığıyla bize ulaştırdıkları tüm başvuruları detaylı bir şekilde inceliyoruz. Onlarla birlikte çağın gerekliliklerine uyum sağlayarak yalnızca ülkemizde değil, yurt dışındaki pazarlarda da öncü olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.