İspanya resmen karantina altında

ispanya-resmen-karantina-altinda-basbakanin-esinin-virus-testi-de-pozitif-cikti-15032010

İspanya resmen karantina altında

Madrid,15 Mart (HİBYA) - İspanya Başbakanı Pedro Sánchez edi saat süren Bakanlar Kurulu toplantısından sonra , İspanya'daki olağan üstü hal ilanı kararını onaylayıp, hükümetin planlarını açıkladı.

Sánchez, hükümetin 15 günlük bir dönemde atacağı önlemlerin “maalesef sert ve sonuçları olacağı” konusunda uyarıda bulundu.

Karara göre gıda ürünleri mağazaları, eczaneler, tütün satıcıları, IT ekipmanı tedarikçileri, gazete bayileri, kuaförler ve kuru temizleyiciler dışında tüm perakende faaliyetleri askıya alınıyor.

Sánchez, kararnamenin taslağının Cuma günü sızdırılmasından sonra beklendiği gibi, İspanya genelinde tüm seyahatlerin Cumartesi gecesinden itibaren kısıtlanacağını ve vatandaşların süpermarketlere, işlerine seyahat etmek için evlerini terk edebileceklerini açıkladı.

“Ticari binalardaki fiziksel mevcudiyet, kesinlikle gerekli olanla sınırlı olmalıdır” diyen Sanchez, büyük kalabalıktan kaçınılması gerektiğini ve tüketicilerin ve çalışanların bulaşmayı önlemek için birbirleri arasında bir metre mesafe tutmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başbakan ayrıca evlere yemek servisi veren işletmeler haricinde müzelerin, spor salonlarının, barların ve restoranların da kapanması gerektiğini de açıkladı.

Başbakan, İspanyol hükümetinin gıda tedarikini garanti edeceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada İspanya Başbakanı'nın eşi Begona Gomez'in corona virüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Açıklama hükümetin ulusal acil durum ilan etmesinden ve neredeyse tüm ülkeyi karantinaya almasından saatler sonra yapıldı.

Başbakan ve eşinin durumunun iyi olduğu ve Başbakanlık Konutun'da bulundukları duyuruldu.


Geötiğimiz haftanın başlarında da, Sanchez Bakanları Irene Montero ve Carolina Darias ile sağcı milliyetçi Vox'ın parti lideri Santiago Abascal'ın da corona virüsü testleri pozitif çıkmıştı.


Hibya Haber Ajansı