E-Ticaretin Okula Dönüşten Beklentisi 1 Milyar TL

e-ticaretin-okula-donusten-beklentisi-1-milyar-tl-02091910

E-Ticaretin Okula Dönüşten Beklentisi 1 Milyar TL

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına birkaç gün kaldı. Yaklaşık 20 milyon öğrenci 9 Eylül'de ders başı yapacak.

Öğrenciler, arkadaşlarına kavuşacak olmanın heyecanını yaşarken; velilerin telaşı okul alışverişleri...

Bir okul çantasını doldurmak, alınacak ürünlerin kalitesine göre 200 ila 500 lira arasında değişiyor. Özellikle birden fazla çocuğun okula başladığı ailelerde ebeveynler, bütçeyi fazla sarsmadan okul alışverişlerini yapmanın yollarını arıyor.

İstanbul'da Mahmutpaşa, Ankara'da Ulus, İzmir'de ise Kemeraltı, okul alışverişlerinin en ucuza yapılabildiği yerler olarak velilerin akınına uğruyor. Üç büyük ildeki bu ucuzluk merkezlerinin tahtlarını ise internetteki sanal mağazalar sallıyor.

500'e yakın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com'un kurucu ortağı Güçlü Kayral, e-ticaret sektörünün, rekabetçi fiyatlar ve rahat alışveriş gibi faktörleri kullanarak "Okula Dönüş Pazarı"ndaki payını artırmaya çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin yıllık 20 milyar lira olan kırtasiye pazarında satışların üçte birlik kısmının "Okula Dönüş" olarak adlandırılan Eylül ayında yapıldığının altını çizen Kayral, "Şu sıralar yoğun bir rekabet yaşanıyor. Mahmutpaşa, Ulus, Kemeraltı'ndan dahi ucuza okul alışverişi fırsatı sunan online mağazalar, pastadan daha fazla pay alabilmek için yoğun şekilde kampanyaya başladılar. Bu yüzden okul alışverişinde interneti tercih edenlerin sayısı gözle görülür şekilde arttı. Eylül ayındaki 6-7 milyar liralık okula dönüş pazarından e-ticaret'in beklentisi 1 milyar TL" dedi.

Kayral'a göre, internetten okul alışverişi yapmanın avantajları şöyle:

Yer ve Zaman Sınırlaması Olmaması: Online alışverişin en büyük artısı. Saatlerce dükkan, mağaza gezmeden, günün her saati oturduğun yerden dünyanın her yerinden alışveriş yapmak mümkün.

Üründe Zengin Seçenekler: Bir dükkan ve mağaza içine sığmayacak kadar çok olan ürünü online mağazalarda bulmak mümkün. Öyle ki sadece kırtasiye malzemesi olarak internette 90 bin ürüne ulaşmak mümkün.

Güven Verici Olması-İade Kolaylığı: Ucuzluk merkezlerinde alışverişler genellikle kayıtdışı yapılıyor. Online alışveriş sitelerinde ise kayıtlı, şeffaf ve faturalı işlem yapmak kullanıcılara güven veriyor. İade işlemlerindeki kolaylık da online alışverişi cazip kılıyor.

Ürün Ve Fiyat Karşılaştırma İmkanı: Oturduğu yerden birçok markanın mağazasını gezme fırsatı bulan kullanıcılar bu sayede aynı ürünün farklı modellerini karşılaştırabiliyorlar. Bununla birlikte fiyat karşılaştırmaları yaparak satın almaya karar verdikleri ürünün en ucuzuna ulaşabiliyorlar Ayrıca, sanal mağazalara Avantajix.com üzerinden giderek, yaptıkları her alışveriş karşılığında nakit para iadesi kazanarak,okul alışverişleri karşılığında hiç hesapta olmayan ekstra paralar kazanabiliyorlar.

Ücretsiz Kargo İmkanı: Online alışveriş siteleri belli bir rakama ulaşılması halinde ücretsiz kargo hizmeti verebiliyor. Böylelikle, ucuzluk merkezine giderken kaybedilen zaman ve yol masrafı da ortadan kalkıyor.