Piaggio’nun asistan robotu Gita tasarım ödüllerini topladı

piaggionun-asistan-robotu-gita-tasarim-odullerini-topladi-03062009

Piaggio’nun asistan robotu Gita tasarım ödüllerini topladı

Piaggio’nun Yenilikçi Robotu Gita’ya İki 2020 Red Dot Tasarım Ödülü!

Motosiklet dünyasının önde gelen markalarından Piaggio’nun teknoloji ve ulaşım şirketi Piaggio Fast Forward, bünyesinde geliştirip ürettiği devrim niteliğindeki robot Gita ile dünyaca ünlü Red Dot Tasarım Ödülleri’nde iki ödülün sahibi oldu. Saatte maksimum 10 km hızı ve  4 saatlik pil ömrüyle 20 kg yük taşıma kapasitesine sahip olan yenilikçi robot Gita, bu kapsamda “Red Dot: Ürün Tasarımı 2020” ve “En İyinin En İyisi” ödüllerini aldı.

İtalyan motosiklet üreticisi Piaggio’nun, ABD’de yer alan şirketi Piaggio Fast Forward (PFF), yenilikçi robotu Gita ile ödülleri topluyor. Hayatı kolaylaştırmak amacıyla üretilen robot Gita, dünyanın en prestijli ve en önde gelen tasarım ödülleri organizasyonu olan Red Dot Awards kapsamında iki ödüle layık görüldü. Piaggio Fast Forward’ın ilk yenilikçi projesi olan taşıyıcı robot Gita’ya, Red Dot Yenilikçi Ürünler kategorisinde “Red Dot: Ürün Tasarımı 2020” ve prestij ödülü olan “En İyinin En İyisi” ödülleri verildi.  

Yük taşıyan asistan robot

Boston şehrindeki Piaggio Fast Forward tesislerinde üretilen, açık ve kapalı alanlarda 10 km/s maksimum hızda ve 4 saatlik pil ömrüyle kullanıcısını takip etmek için tasarlanan asistan robot Gita, 20 kg’lık yük taşıma kapasitesiyle fonksiyonel kişisel asistan olarak göze çarpıyor. Piaggio, robotu Gita ile özellikle lojistik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik, robotların kent sokaklarında dolaşımının düzenlendiği ABD pazarına odaklanıyor. Pazarlama faaliyetlerine geçtiğimiz yılın Kasım ayında online kanallarda başlanan Gita’nın, almış olduğu 2020 Red Dot ödülleri kapsamında 60’ın üzerinde ülkeden şirket ve tasarımcı, 6.500 adedin üzerinde başvuru sundu. Farklı alanlardan 40 uzman bu başvuruların tasarımını, üretim kalitesini, malzeme seçimini, ergonomisini ve işlevselliğini değerlendirerek ödül sahiplerini belirledi.


Hibya Haber Ajansı