Anadolu Restoran'dan hisse satışı söylentisi açıklaması

anadolu-restorandan-hisse-satisi-soylentisi-aciklamasi-04022011

Anadolu Restoran'dan hisse satışı söylentisi açıklaması

Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti. ("McDonald's", "Anadolu Restoran") sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden hisselerinin Birleşik Holding Limited şirketine satışının yapılmasıyla ilgili resmi ve kurumsal açıklamalarına  rağmen, bir kısım internet ve sosyal medya platformlarında bu işlemle ilgili olarak alıcının kimliği, satış bedeli ve satış nedenine dair bilgiye dayanmayan, spekülatif ve gerçeklerle ilgisiz bir kısım haber ve paylaşımlar yapıldığı bildirildi.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Anadolu Grubu olarak faaliyetlerini stratejik opsiyonları devamlı değerlendiren bakış açısıyla verimli ve etkin bir portföy yönetimi anlayışı çerçevesinde portföyümüzdeki varlıkların en verimli şekilde değerlendirilmesine yönelik planlar yürütüldüğü bildirildi.

Açıklamada, 6 Mayıs 2019 tarihli ilk özel durum açıklamasının devamı olarak, 30 Ocak 2020 tarihli özel durum açıklama ile Anadolu Restoran sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden hisselerinin alıcıya satışının yapılması için hisse devir sözleşmesi imzalandığı ve 31 Ocak 2020 tarihli ek özel durum beyanıyla hisse devir sözleşmesinde alıcı taraf olarak belirtilen Birleşik Holding Limited'in, McDonald's Corporation'ın uzun yıllardır başarılı bir şekilde faaliyet gösteren mevcut bir franchise işletmecisi tarafından İrlanda'da (Türkiye'de McDonald's franchise işletmecisi olmak maksadıyla) yeni kurulan bir şirket olduğu ve bunun alıcı ile yapılan devir işleminin McDonald's Corporation tarafından onaylandığının KAP'a bildirildiğine işaret edildi.

Mevzuat gereği Anadolu Grubu tarafından alıcının kimliği, satış bedeli ve satış nedeni hakkında bilgilerin Sermaye Piyasası Kurumu'na, alıcı tarafından ise Rekabet Kurumu'na yine alıcının kimliği, taraflar arasındaki hisse devir sözleşmesi ve gerekli diğer bilgilerin sunulduğunun aktarıldığı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Bununla birlikte resmi kurum ve kuruluşların işlemle ilgili incelemeleri devam ettiğinden ve tarafı olduğumuz hisse devir sözleşmesinin hükümleri çerçevesinde, satıcı taraf sıfatıyla Anadolu Grubu olarak bu aşamada daha detaylı bilgiler verilememektedir. Yine 30 Ocak 2020 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz hisse devir sözleşmesine konu satış bedeli, bu tip işlemlerde genel kabul görmüş değerleme yöntemleri çerçevesinde hesaplanan adil piyasa değeri seviyesinde olmak üzere, taraflar arasında karşılıklı müzakere yoluyla belirlenmiştir.
Bir kısım internet ve sosyal medya platformlarında bu işlem ile ilgili olarak alıcının kimliği, satış bedeli ve satış nedenine dair bilgiye dayanmayan, spekülatif ve gerçeklerle ilgisiz bir kısım haber ve paylaşımların aksine alıcı, Anadolu Grubu ile bağlantısız, tamamen yabancı yatırımcı statüsünde, Anadolu Grubu dışı bir şirket olup nihai hissedarları da Anadolu Grubu çalışanları, hissedarları veya üst düzey yöneticileri değildir. Köklü ve saygın bir geçmişe sahip olan Anadolu Grubu'nun yukarıda belirtilen haber ve paylaşımlarda iddia edilen türden iş ve işlemlerin içinde yer alması mümkün olmayıp, bu nitelikte haber ve paylaşım yapanlara karşı gerekli hukuki yollara başvurulacaktır.''


Hibya Haber Ajansı