Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi’ne ikinci ödül 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve dirençli bir kent hedefiyle hayata geçirdiği Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün ardından 2022 Dünya Yeşil Şehir Ödülü’ne la

Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi’ne ikinci ödül 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve dirençli bir kent hedefiyle hayata geçirdiği Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün ardından 2022 Dünya Yeşil Şehir Ödülü’ne layık görüldü. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi, 2022 Dünya Yeşil Ödülü’ne layık görüldü. Kore Cumhuriyeti’nin Jeju kentinde yapılan AIPH Dünya Yeşil Şehir Ödülleri Gala ve Ödül Töreni’ne İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanı Vahyettin Akyol ve Yapı İşleri Daire Başkanı Murat Yenigül katıldı. 

İklim değişikliği kategorisinde ödül aldı

Küresel iklim kriziyle mücadele kapsamında Mavişehir’deki Peynircioğlu Deresi’nin kıyı kesimiyle Halk Park ve devamındaki güzergah üzerinde oluşturduğu Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) düzenlediği Dünya Yeşil Şehir Ödülleri 2022’de en iyi 3 proje arasında yer aldı. 6 kategoriden 15 şehrin finale kaldığı ödüllerde daha yaşanabilir ve dayanıklı şehirler inşa etmek ve iklim değişikliğinin temel nedenleri ile mücadele etmek için oluşturulan ‘İklim Değişikliği’ kategorisinde, diğer ödül kazanan şehirler ise Avustralya’dan Melbourne ile Meksika’dan Meksiko oldu.

“HORIZON 2020” projesi

Avrupa Birliği’nin “HORIZON 2020” programı kapsamında 2,3 milyon euroluk hibeli “Urban Green Up-Doğa Esaslı Çözümler” projesinin bir uygulaması olan proje kapsamında geçirimsiz yüzey kullanılmadan doğa dostu uygulamalarla derede hem taşkın kontrolü sağlanmış hem de dere çevresinde yeni yeşil alan oluşturulmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje bu yıl TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Hibya Haber Ajansı