İspanya acil durum halini 15 gün daha uzatmak istiyor

ispanya-acil-durum-halini-15-gun-daha-uzatmak-istiyor-22032002

İspanya acil durum halini 15 gün daha uzatmak istiyor

Dış Haberler, 22 Mart (HİBYA) – İspanyol hükümeti, 14 Mart'ta koronavirüs salgınını yavaşlatmak amacıyla ilan ettiği alarm durumunu 15 gün daha uzatmak istiyor.

Karar İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in önümüzdeki günlerde corona virüsü vakalarının artamasının beklendiği yönünde yaptığı konuşmadan sonra alındı.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez Pazar günü telekonferans sırasında bölge liderlerini karardan haberdar etti.

Olağanüstü önlemler 14 Mart'ta İspanya Kabinesi tarafından onaylanmış ve ertesi gün yürürlüğe girmişti. Olağanüstü önlemlerin 29 Mart'a kadar sürmesi öngörülmüştü.

Sánchez, alarm durumunu genişletmek için İspanya'nın alt meclisi olan Milletvekilleri Kongresi'nin onayına ihtiyaç duyuyor. Karar onaylanırsa, karantina 12 Nisan'a kadar devam edecek, dolayısıyla İspanyollar Paskalya tatili sırasında evlerinde kalmak zorunda kalacaklar.

Hükümetin harekete geçmesi, Sánchez'in İspanyolları Cumartesi günü “Ne yazık ki, teşhis edilen vakaların sayısı önümüzdeki günlerde artacak. En kötüsü henüz gelmedi ve bu kapasitemizi sınırlara zorluyor.'' diyerek uyarmasından sonra geldi.

Pazar günü öğlen saatlerinde yayınlanan resmi rakamlar İspanya'daki koronavirüs pandemisinden toplam ölüm sayısını 1.720 olarak açıkladı. Enfekte olanların sayısı ise 28.572 oldu. Bunlardan en az 1.612 hasta yoğun bakımdayken, 2.575'i iyileşmiş ve hastaneden taburcu edilmiş durumda.


Hibya Haber Ajansı