Tekstil sektörü temsilcileri İzmir'de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş.(İZFAŞ) tarafından düzenlenen Fashion Tech-Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı haz

Tekstil sektörü temsilcileri İzmir'de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş.(İZFAŞ) tarafından düzenlenen Fashion Tech - Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı hazır giyim ve tekstil sektörü temsilcilerini İzmir’de bir araya getirdi.

Fashion Prime-Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile İZFAŞ - İzgi Fuarcılık iş birliği ile gerçekleştirilen fuarlar kapsamında ticari birlikteliklerde artış yaşandığı belirtildi.

Hazır giyim üreticileri, dünya markalarının temsilcileri, makine ve tedarikçilerden oluşan katılımcı portföyünü yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturan fuarların, sektörün ihracat rakamlarına ivme kazandıracağı öngörülüyor.

Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları, yerli ziyaretçilerin yanı sıra Avrupa, Orta ve Kuzey Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Amerika bölgelerinden olmak üzere onlarca ülkeden çok sayıda yabancı ziyaretçiye de ev sahipliği yaptı.

İki fuar için Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Denizli İhracatçı Birlikleri tarafından yabancı alım heyetleri getirildi. Fashion Tech Fuarı’na, 19 ilden 6 bin 644’ü yerli, Almanya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, Çin’den İngiltere’ye kadar 40 ülkeden 357’si yabancı olmak üzere toplam 7 bin 1 ziyaretçi katıldı.

Fashion Prime Fuarı’na ise 20 ilden 5 bin 293 yerli, Danimarka’dan Güney Kore’ye, Kazakistan’dan İtalya’ya kadar 49 ülkeden 714’ü yabancı olmak üzere toplam 6 bin 7 ziyaretçi katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i fuarlar kenti yapma vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, iki fuarın da oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Alıcı, binin üzerinde yabancı ziyaretçinin, fuar süresince katılımcılarla ticari anlaşmalar yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Yıl boyunca düzenlediğimiz tüm fuarlarımızda olduğu gibi bundan sonraki fuarlarımızda da sektörü büyütmeye, uluslararası arenalarda tanıtarak ihracata katkı koymaya, binlerce katılımcı ve ziyaretçinin yarattığı sinerji ile de kent ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

“Fuarlar uluslararası kimliğe kavuşacak”

Fuarı, İzmir’de İZFAŞ ortaklığı ile gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İZGİ Fuarcılık Kurucu Ortağı Mustafa Kemal Hızarcıoğlu  “Yurt dışından gelen hazır giyim ve konfeksiyon yatırımcılarının büyük ilgisini gören fuarlarımız, önümüzdeki yıllarda uluslararası fuar kimliğine kavuşarak İzmir ve ülkemize sektörün dünyadaki en büyük fuarlarından birini kazandırmış olacak.” diye konuştu.

“İhracat rakamlarına olumlu katkıda bulunacak”

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş da iki fuarın birlikte düzenlenmesi iyi olduğunu ve sektöre enerji kattığını belirterek, “Türkiye’de tekstille ilgili herkesin buraya gelmesi lazım. Daha çok yolun başında olan fuarlarımız, zaman içinde doğru planlama, zamanlama ve adımlarla büyümesini sürdürecektir. Uluslararası anlamda da daha fazla katılımcıyı çekebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

“İzmir ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum”

Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım da fuarların çok yakın zamanda uluslararası fuar statüsüne gireceğini düşündüğünü belirterek, “Fuarlar, dünyada da ülkemizde de satış şeklinin bence bir numaralı pazarlama stratejisi. Buna artı olarak dijitalleşme eklendiğinde ikisi birlikte çok daha iyi bir sonuç getiriyor. İki fuarın da İzmir ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Fashion Prime Fuarı kapsamında birbirinden değerli konu ve konukların yer aldığı söyleşiler de gerçekleşti. Fuarda yer alan Kumaş Aksesuar ve Hazır Giyim Trend Alanı uluslararası sanatçı Fırat Neziroğlu tarafından tasarlandı. Ustalar Gülnur Yaykal ve Raife Baysal, Beledi Dokuma ve urgan yapımını ziyaretçilere anlattı.

Hibya Haber Ajansı