Kardeş Eli katarakt projesini Afrika’ya taşıyor

kardes-eli-katarakt-projesini-afrikaya-tasiyor--12022011

Kardeş Eli katarakt projesini Afrika’ya taşıyor

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, Afrika’da yaşayan ve katarakt yüzünden görme kaybı tehlikesiyle karşı karşıya olan insanların ameliyat olabilmesi için yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

 

İlaç veya gözlük çare değil

 

Göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybetmesiyle oluşan katarakt, insanların hayat kalitesini düşürüyor. Gözün bulutlanması veya matlaşması olarak da tabir edilen hastalık ilerledikçe hastaların görme kalitesi azalıyor. Tedavi edilmediğinde görme yetisi tamamen kaybolabiliyor. İlaç veya gözlükle tedavisi mümkün olmayan bu hastalığın cerrahi müdahale dışında bilinen etkin bir tedavi şekli bulunmuyor.

 

1,3 milyar nüfusu olan Afrika’da göremeyenlerin oranı yüzde 3

 

1,3 milyar nüfusu olan Afrika’da yaşayan insanların %3’ü katarakt sebebiyle görme yeteneğini kaybetmiş durumda. Afrika’daki iç savaş, kıtlık, sıcaklığın çok yüksek seviyelerde olması katarakt ve kronik hastalıkları olumsuz yönde etkiliyor.

 

Karanlığa mahkûm yaşayanlara umut ışığı

 

 

2006’dan beri muhtaçlara yardım faaliyetlerini sürdüren Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği Genel Sekreteri Abdullah Zincirlioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Afrika’da iklim şartları ve maddi imkânsızlıklardan dolayı yaklaşık milyonlarca insan katarakt sebebiyle göremiyor. Görme yetisini kaybetmiş insanların hayatlarına ışık olmak amacıyla başlattığımız katarakt kampanyası ile kardeş eli olmaya devam ediyoruz. 1 katarakt ameliyatının ortalama bedeli 500 TL’dir Maddi desteğin haricinde tıbbi cihaz bağışı da yapılabilir. Yardım etmek isteyen hayırseverler 0216 224 2 224 iletişim numarasından veya kardeseli.org.tr adresinden bize ulaşabilir. ” dedi.

 

Kardeşeli İnsani Yardım Derneği hakkında:

Kardeşeli İnsani Yardım Derneği; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların tüm yaşam hak ve özgürlüklerini ihlal edilmesini önlemek üzere 2006 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 2006 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar ile kısa sürede Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Kardeşeli İnsani Yardım Derneği misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada öncelik sırasına göre; Savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde Afet bölgelerinde Yoksulluk olan ülke ve bölgelerde, faaliyet yürütmektedir.


Hibya Haber Ajansı