Değişen tüketici dinamiklerini uzaktan algılamak

degisen-tuketici-dinamiklerini-uzaktan-algilamak-13042010

Değişen tüketici dinamiklerini uzaktan algılamak

Kullanıcı Odaklılık, son birkaç senenin en sıcak konularından biri olsa da, yapılan araştırmalar, markaların tüketicinin sesini duymaya daha fazla kaynak ayırabileceklerini göstermektedir. Diğer taraftan, sosyal mesafe uygulamasıyla beraber markaların iş süreçlerinde yaşadıkları yavaşlamayı, bir fırsata çevirmeleri, ve bu zamanı tüketicileri anlamaları mümkündür.

 

İnsan odaklı uzaktan araştırma yöntemleriyle markalar, bu günleri tüketicinin sesini duyarak geçirebilirler. Özellikle tüketim dinamiklerinin değişime uğradığı dönemlerde önem kazanan içgörüler, markaların tüketicilerini yönlendirmelerini sağlıyor.

 

Farklı tüketici segmentlerine ulaşıp onların sesini 20 dakika bile olsa duymak ve bulundukları ortamı görmek düşünce yapılarını anlamamız konusunda oldukça açıklayıcı oluyor. Daha önceden hiç konuşmadığımız, ancak kafamızda canlandırdığımız profillerin kim olduklarını anlıyoruz. Bu şekilde, bu kitlelere ulaşan pazarlama, reklam, strateji, kullanıcı ve müşteri deneyimi profesyonellerine ciddi bir avantaj sağlanıyor.

 

Tüketicinin sesini duymanın püf noktası ise yalnızca demografik değil farklı davranışsal, ihtiyaçsal ve hatta psikografik müşteri segmentlerinin, markanın stratejisiyle örtüşen sistematik kırılımlarla ayrıştırılmasıdır.

 

Bu süreci, hem kurumsal markalar hem de kobiler, kendi iç kaynaklarını kullanarak veya araştırma profesyonellerinden yararlanarak kolaylıkla yönetebilir. Diğer taraftan yenilikçi araştırma çözümleri üreten kurumlarla ortaklıklar kurulabilir. Uservision gibi insan odaklı içgörü danışmanları, kendi geliştirdiği ve yurt dışı mecralarda yayınlanan metodolojileri ve yine kendi geliştirdiği uzaktan araştırma teknolojileri ile hem kurumların hem de araştırma profesyonellerinin yalnızca birkaç tuşa basarak içgörü elde edebilmelerini sağlıyor.

 

Tüketicinin sesini anlık olarak duyan profesyoneller ise kendi endüstrilerinde rekabet avantajı yakalıyor.


Biz, Corona sürecinde karşılıklı diyaloğa fazlasıyla açığız. İçgörü uzmanlarımızla fikir geliştirmek için corona.user.vision sitesi üzerinden danışmanlık randevusu alabilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı