Stockholm fuar tesisleri hastaneye dönüştürülüyor

stockholm-fuar-tesisleri-hastaneye-donusturuluyor-22032003

Stockholm fuar tesisleri hastaneye dönüştürülüyor

Stockholm, 22 Mart (HİBYA) - Stockholm Bölgesi Sağlık Müdürlüğü, Stockholm Fuarı'ndaki sağlık merkezinin, İsveç Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği halinde genişletilerek hastaneye dönüştürüleceğini duyurdu. Hastane hem yoğun bakım hem de diğer bakım türlerini sunabilecek.

Bölge Direktörü Sağlık Direktörü Björn Eriksson, ''Şu anda boş yoğun bakım ünitelerimiz olmasına rağmen, durumun hızla değişebileceğini biliyoruz. Planlamamızda daima bir adım önde olmak istiyoruz. En iyisini umut etmeye ve olabileceklerin en kötüsüne göre planlamaya devam ediyoruz.'' diye konuştu.

Stockholm Ticaret Odası CEO'su ve Stockholm Fuarı Başkan Yardımcısı Andreas Hatzigeorgiou fuar binalarının Stockholm Sağlık Müdürlüğü emrine verildiğini belirterek ''Büyükşehir bölgesi ve tüm ülke için, corona virüsüne karşı, insanların acı çekmesi riskini azaltmak için yeteneğimizi güçlendirmemiz büyük önem taşımaktadır. Bölgenin refahı için 120 yıldır hem daha iyi hem de zor zamanlarda çalıştık ve bunu yapmaya devam etmeyi amaçlıyoruz ” dedi.

Stockholm'de şu ana kadar enfekte olan hasta sayısı 661'i bulurken, 7 kişi yaşamını yitirdi, 5 bin kişi de test edildi

Hibya Haber Ajansı