Ülke genelinde "Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması" yapıldı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince ülke genelinde eş zamanlı olarak “Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması” yapıldı.

Ülke genelinde

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince ülke genelinde eş zamanlı olarak “Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması” yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, kamu düzenini, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini/can ve mal güvenliğini hedef alan başta PKK/KCK, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ/PDY olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerimizce bugüne değin yürütülen topyekün ve kararlı mücadelenin sürdürülmesi amacıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerler, terör örgütlerince hedef olarak seçilebilecek kurum ve kuruluşlar ile terör örgütü mensuplarınca gerek geçiş gerekse mühimmat sevki amaçlı kullanılabilecek güzergahlarda, İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince başta terör suçları olmak üzere aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla “Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması” yapıldı.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak 15 bin 484 Emniyet, 16 bin 920 Jandarma ve 760 Sahil Güvenlik personeli olmak üzere toplam 33 bin 164 personel ve 134 dedektör köpeği ile 6 bin 184 noktada yapılan uygulamada; 4’ü Terör suçu olmak üzere toplam 706 aranan şahıs yakalandı, 37 şahıs gözaltına alındı. Ayrıca kayıp olarak aranan (18) yaş üstü 9, (18) yaş altı 5 olmak üzere toplam 14 kayıp şahıs bulundu. 136 şahsa idari ve 128 şahsa adli olmak üzere toplam 264 şahsa işlem yapıldı, şahıslara toplam 49 bin 590 TL idari para cezası uygulandı.

136 bin 785 araç kontrol edildi, 18 aranan araç yakalandı, 567 araç trafikten men edildi, 2.821 araca 2 milyon 735 bin 831 TL idari para cezası uygulandı. 9 adet tabanca, 5 adet av tüfeği, 110 adet mermi/av tüfeği kartuşu, 2 adet kesici/delici alet, 4 adet kurusıkı tabanca, 2 adet tabanca şarjörü ile m uhtelif miktarda uyuşturucu madde ile 3 bin 850 paket kaçak sigara ve 564 litre kaçak içki ele geçirildi." denildi.

Hibya Haber Ajansı