Beylikdüzü afetlere karşı hazır hale getiriliyor

Afetlere karşı çalışmalarını afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olarak planlayan Beylikdüzü Belediyesi, müdahale planının temel prensiplerini belirlemek ve afetin en az zararla atlatılmasını sağlamak amacıyla “Beylikdüzü Belediy

Beylikdüzü afetlere karşı hazır hale getiriliyor

Afetlere karşı çalışmalarını afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olarak planlayan Beylikdüzü Belediyesi, müdahale planının temel prensiplerini belirlemek ve afetin en az zararla atlatılmasını sağlamak amacıyla “Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale Planlarını” hazırladı. 

Plan dahilinde ilk olarak afet öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kuruldu. Her türlü afetle mücadelenin ilgili diğer kurumlarla koordineli bir şekilde yürütüldüğü bu tesiste aynı zamanda tüm afet hazırlık eğitimleri de veriliyor. Afet anı çalışmaları kapsamında kullanılmak üzere kurulan Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’nde ise afet sonrasında tüm lojistik ve ihtiyaç koordinasyonunun yapılacağı, gıda depolama alanlarının yer aldığı, yardım dağıtımlarının yapılacağı tesisler yer alıyor. Bu merkezin içinde bulunan Beylikdüzü Mutfak ise olası afet anında günlük 30 bin kişilik yemek çıkarma kapasitesiyle hizmet verecek. Afet anı ve sonrasında kullanılmak üzere de Pazar İstanbul Afet Sonrası Kapalı Barınma Alanı ve Lojistik Destek Merkezi açıldı.

“Nefes Arama Kurtarma ekibi kuruldu”
Çalışmalar kapsamında ayrıca Beylikdüzü Afet Toplanma Alanları belirlenerek bu alanlarda görev alacak personellerin görevlendirmeleri yapıldı. Ayrıca, afet anında ihtiyaç duyulması halinde arama kurtarma çalışmalarını ivedi bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla Nefes Arama Kurtarma Ekibi kuruldu.

“İş yerleri kontrol ediliyor”

İl Risk Azaltma Planı (İRAP) doğrultusunda belirlenen hedef ve eylemler kapsamında gerekli risk azaltma çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda İBB tarafından 2020 yılında hazırlanan “Beylikdüzü Risk Raporu" çalışmasında ortaya çıkan veriler doğrultusunda ilçede bulunan iş yerleri mahalle bazlı ve faaliyet türüne göre listelendi.

“Kentsel dönüşüm devam ediyor”

İlçede gerçekleşen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarına destek veren Beylikdüzü Belediyesi ayrıca KİPTAŞ ile birlikte ortak çalışma yaparak riskli konutların bulunduğu ve yıllardır çözüme kavuşmayı bekleyen Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde kentsel dönüşüm sürecini başlattı.

Göreve geldiği ilk günden itibaren deprem başta olmak üzere olası diğer afetlere karşı hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Afetlerin zamanını bilemeyiz ama afet olduğunda hazır olmayı tasarlayabiliriz. Kaymakamlığımızın da iş birliği ile daha dirençli bir Beylikdüzü’nü nasıl inşa ederiz gayreti içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık 10 bin nüfusun olduğu her noktaya müdahale konteynerleri yerleştireceğiz. Devletin saygın kurumlarıyla iş birliği içerisinde bu süreci devam ettirmeye çalışacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz, Beylikdüzü’nde güzel bir sistem kurmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı